Lanceer jouw Influencer Marketing campagne met Pinto Solutions
350556
post-template-default,single,single-post,postid-350556,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose childtheme-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,responsive-menu-slide-left
 

Lanceer jouw Influencer Marketing campagne met Pinto Solutions

influencer marketing
Pinto Solutions heeft haar draai gevonden in de wereld van Influencer Marketing. Wij zijn razend enthousiast over deze totaal nieuwe, maar intussen immens populaire, manier van reclame maken. Deze toegenomen populariteit is overigens geen verrassing. Het inzetten van influencers brengt namelijk veel voordelen met zich mee om een campagne zo succesvol mogelijk te maken. Wij bij Pinto Solutions kennen de ins en outs van influencer marketing en maken je hier graag wegwijs in.
 
Influencer marketing dient vele marketingdoeleinden. Of je nu behoefte hebt aan meer naamsbekendheid, het vergroten van leads of om de verkoop van producten te bevorderen, met influencer marketing kun je zeer gedetailleerde campagnes opzetten. Een goed voorbeeld van laatstgenoemde is de campagne die wij hebben opgezet voor Emerio. Bij influencer marketing draait het om, natuurlijk, de geselecteerde influencer en zijn/haar volgers. Naar aanleiding van de uitgewerkte campagne worden een aantal personen geselecteerd om content te creëren met de Pizzarette. In het geval van Emerio worden via sfeervolle vlogs beoogd de Pizzarette Cool Wall en Pizzarette Keep Warm te promoten. Nadat langzaam maar zeker verse content binnenstroomt, wordt deze door ons gekeurd en publiceert de influencer deze vervolgens op zijn/haar social media kanalen. Met deze publicaties komt de campagne tot leven en bereikt deze een groot publiek. Direct daarop volgend bestaat de mogelijkheid statistieken, zoals likes, comments, leads en bereik af te lezen. Zo wordt gelijk duidelijk welk effect de campagne teweeg heeft gebracht.
 
      Voeg specifieke kernwoorden toe en vind de meest
       geschikte influencer voor jouw campagne
 
Het meest werkzame element van influencer marketing is de geloofwaardigheid van de influencer. Uit onderzoek op Twitter blijkt dat 49% van de consumenten vertrouwt op het advies van een influencer; doordat de consument zich verbonden voelt met de influencer wordt deze gezien als betrouwbare informatiebron. Om de boodschap geloofwaardig over te brengen passen influencers vaak storytelling toe. De influencer deelt zijn/haar ervaringen in de vorm van een verhaal; iedere influencer heeft zo zijn/haar eigen manier van vertellen. Als merk is storytelling een interessante insteek, omdat de boodschap zo op een natuurlijke manier op de gewenste doelgroep wordt overgebracht. 
 
Selecteer zelf de influencer die het beste past bij jouw merk
 
Bovendien krijg je met influencer marketing als merk zijnde de mogelijkheid een specifieke doelgroep aan te spreken. Lukt het momenteel niet om de gewenste doelgroep aan te spreken via je eigen social media kanalen? Of wil je een niche markt aanspreken, terwijl je nog onbekend bent met deze doelgroep? Schakel dan een influencer in. Met de juiste influencer bereik jij deze consumenten wél. Merk op dat het dus belangrijk is duidelijk voor ogen te hebben wie jouw doelgroep is. Dit kun je inzichtelijk maken door persona’s op te stellen. Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Pinto Solutions kan jou ondersteunen in dit proces.
 
Analyseer o.a. je bereik, engagement en verdere behaalde
resultaten van jouw influencer marketing campagne
 
Een ander belangrijk voordeel is het feit dat influencer marketing, vanwege alle extra gecreëerde backlinks op relevante sites, de domeinautoriteit van een merk vergroot. SEO-experts weten hoe belangrijk deze links zijn om hoger te scoren in zoekmachines. Op lange termijn blijf je als merk dus voordelen ondervinden van de opgezette campagne. Afsluitend is gebleken dat influencer marketing direct de sales bevordert. Zo geeft 31% van de consumenten aan ooit een aankoop te hebben gedaan naar aanleiding van berichtgeving van een influencer. 
 
Heb jij ook interesse in het lanceren van een influencer marketing campagne? Neem contact met ons op via 023 – 751 51 82 of info@pintosolutions.nl. Dan zorgen wij voor een succesvolle influencer marketing campagne!


Contact opnemen
Zin in een goed gesprek en een kopje koffie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Is uw website of huisstijl toe aan vernieuwing?

Neem contact op
Menu Title